Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Bijeenkomst Warmtevisie (georganiseerd door de gemeente)

Donderdag 17 oktober 2019 in het Gemeentehuis van Barendrecht

Iedere gemeente werkt aan een warmteplan, de ‘Warmtevisie’. Dat plan geeft per wijk inzicht in het meest geschikte duurzame alternatief voor aardgas tegen de laagst maatschappelijke kosten. Ook geeft het inzicht welke wijken het meest ...

Iedere gemeente werkt aan een warmteplan, de ‘Warmtevisie’. Dat plan geeft per wijk inzicht in het meest geschikte duurzame alternatief voor aardgas tegen de laagst maatschappelijke kosten. Ook geeft het inzicht welke wijken het meest geschikt zijn om als eerste te starten met het aardgasvrij maken daarvan. De Warmtevisie moet in 2021 klaar zijn. De gemeente organiseert drie bijeenkomsten om verder te praten over de overgang naar aardgasvrij wonen en wat mee genomen moet worden in de Warmtevisie. Daarnaast hebben ze een vragenlijst opgesteld.

Tot 2030 is de gemeente vooral bezig met de voorbereiding van de transitie om de wijken vanaf 2030 één voor één naar een duurzame energiebron over te laten schakelen. Zodra bekend is wanneer ze in welke wijken starten, gaan ze opnieuw met inwoners in gesprek over de mogelijkheden voor hun woning en wijk om van het gas af te gaan.

17 oktober

19:00 uur

Gemeentehuis, Binnenhof 1, Barendrecht